AGENDA

bolwerk presenteert: Potloodvenster is het eerste illustratie- en zinefestival in Kortrijk!

bolwerk presenteert: Potloodvenster is het eerste illustratie- en zinefestival in Kortrijk!

Algemeen / Gemaakt op dinsdag 12 juli 2022

Bolwerk presenteert: Potloodvenster is het eerste illustratie- en zinefestival in Kortrijk.
DONDERDAG 21 JULI 2022 VAN 10:00 - 18:00
Makers, illustrators en kunstenaars komen hun werk voorstellen aan een breed publiek.

Naast illustraties en zines wordt de dag aangevuld met workshops en lezingen en een vogelpiek tornooi!

Het programma en deelnemerslijst kan je vinden via hun FB.

LEES MEER
Stadsbader verkoopt één van zijn bedrijven aan Zwitserse multinational Holcim.

Stadsbader verkoopt één van zijn bedrijven aan Zwitserse multinational Holcim.

Algemeen / Gemaakt op woensdag 6 juli 2022

Cementreus Holcim neemt de Belgische producent van bouwmaterialen Cantillana over van aannemer Stadsbader. Het gaat al om de tweede overname dit jaar van de Zwitserse groep in ons land. Cantillana staat bekend als producent van onder meer gevelpleister en -isolatie en mortels.

Het bedrijf werd in 1875 opgericht als een vestiging van een bouwhandel in Sint-Niklaas. In 1982, exact veertig jaar terug dus, kwam het in handen van Stadsbader.

Inmiddels telt Cantillana meer dan 200 werknemers en negen productiesites in België, Frankrijk, Duitsland en Nederland. In ons land gaat het om vestigingen in Harelbeke en Sint-Pieters-Leeuw. Daarnaast is er een hoofdkantoor in Deurle (Sint-Martens-Latem). “Deze overname versterkt onze positie in Europa verder, vooral op vlak van woningrenovatie en oplossingen voor energie-efficiëntie”, aldus regionaal directeur bij Holcim Miljan Gutovic. Financiële details over de deal maakt geen van beide partijen bekend.

Eerder dit jaar nam Holcim ook al de Gentse bouwmaterialenproducent PTB-Compaktuna over, net als de Franse sectorgenoot PRB Group.

LEES MEER
Blue deal - steun voor waterbesparende investeringen!

Blue deal - steun voor waterbesparende investeringen!

Algemeen / Gemaakt op donderdag 30 juni 2022

Met het programma ‘Blue deal’ wil de Vlaamse Regering de droogteproblematiek op een structurele manier aanpakken met een verhoogde inzet van middelen en instrumenten. Via 'Blue deal' kunnen projecten bij Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) steun aanvragen voor investeringen in waterbesparing, droogtebestrijding en herstel van het grondwaterpeil die een besparing opleveren op het gebruik van drinkwater, grondwater en/of oppervlaktewater.

De steun bedraagt 20% voor een kleine en 10% voor een middelgrote onderneming op de aanvaarde investeringskosten van het project. Een kmo kan maximaal € 500.000 steun ontvangen. De aanvaarde projectkosten moeten minimum € 10.000 bedragen.

Het indienen van een steunaanvraag is mogelijk tot en met donderdag 7 juli. Wil je graag op de hoogte blijven van maatregelen in de Subsidiedatabank van VLAIO? Dat kan via de gratis Nieuwsbrief van de Subsidiedatabank.

LEES MEER
Gezocht: duurzame helden!

Gezocht: duurzame helden!

Algemeen / Gemaakt op vrijdag 24 juni 2022

Harelbeke zet actief de schouders onder het verwezenlijken van de Duurzame Ontwikkelingsdoestellingen.
Het is mede dankzij de bijdrage van zoveel Harelbeekse Helden dat we een verschil kunnen maken.
Deze Duurzame Helden zijn lokale burgers, scholen, bedrijven en verenigingen die (dagdagelijks) bijdragen aan het principe 'Leave no one behind'.

Is jouw vereniging, onderneming of bedrijf zo’n held? Vertel het ons, wij horen graag hoe jullie een tastbaar verschil maken voor mensen die het moeilijk hebben. Inspireer ons en verspreid mee het virus van de solidariteit!

Meer info!

LEES MEER
BKHK GESPOT: VPERFORMANCE

BKHK GESPOT: VPERFORMANCE

Voorstelling / Gemaakt op donderdag 23 juni 2022

We mogen op onze bedrijvenzone een nieuw lid verwelkomen!

VPERFORMANCE - Let’s ride!

Klaas Vanbeveren blinkt met VPerformance uit in kwaliteit, service en passie voor mekaniek.

Het bedrijf richt zich vooral naar onderhoud, restauratie, motor en tuning, Young -en Oldtimers, Sportauto’s. Bovendien is Klaas een Mitsubishi lancer evo en Porsche specialist.

Samen met zijn echtgenote Jill runt hij enthousiast deze groeiende en bloeiende zaak in de Politiek Gevangenenstraat.

LEES MEER
Enkel bij Beltrami/Brachot: de Italiaanse travertin Fumé

Enkel bij Beltrami/Brachot: de Italiaanse travertin Fumé

Algemeen / Gemaakt op dinsdag 21 juni 2022

Op 1 en 2 juni 2022 ontdek je de nieuwste innovaties in het Brachot-gamma op Architect@Work BXL. Hoofdrolspeler in deze editie is de Italiaanse travertin Fumé, die eenvoudig oogt, maar in wezen een prachtig en complex materiaal is.

Fumé is een gloednieuw materiaal in het aanbod natuursteen en travertijnen van Beltrami/Brachot. Het kleurenpalet en design zijn ongezien op de Europese markt. Dit duurzame, Europese trendmateriaal speelt in op de drang naar evenwichtige kleuren en materialen in het interieur. Tegelijk beantwoordt Fumé ook aan de stijgende vraag naar travertijn. De vele, exclusieve afwerkingsmogelijkheden van travertijn maken verschillende elegante looks mogelijk die je kan combineren.

Daarnaast merken we bij Beltrami/Brachot ook de toenemende vraag naar exclusieve producten op. Met zijn fascinerende structuren en uniek kleurenpalet past Fumé perfect in deze categorie. Deze garanderen op hun beurt heel wat mogelijkheden voor tal van interieurtoepassingen zoals wandbekleding, vloeren, trappen, enzovoort.

Kleurenpalet
Deze Italiaanse travertijn valt extra op door een eenvoudig elegant kleurenpalet. De betongrijze kleurtinten en -schakeringen zijn verspreid over het oppervlak. Ze variëren in iedere plaat en geven keer op keer een uniek resultaat. Het materiaal heeft een duidelijke persoonlijkheid en is expressief en indrukwekkend. Fumé zal op de West-Europese markt overigens exclusief aangeboden worden door Beltrami/Brachot.

Duurzaam materiaal
Fumé is een travertijn, een natuursteen die gedurende tienduizenden jaren gevormd werd door de natuur. Bij natuursteen verbruik je met andere woorden geen energie en stoot je geen CO2 uit om de steen te ontwikkelen of te produceren. Dat maakt van natuursteen dus een uiterst milieuvriendelijk materiaal dat bovendien een uitzonderlijk lange levensduur kent. Het bevat geen schadelijke stoffen en kan dan ook makkelijk gerecycleerd of hergebruikt worden in andere toepassingen. Natuursteen is met andere woorden het meest duurzame bouwmateriaal, dat als geen ander aan het cradle-to-cradle principe voldoet. Daarnaast is natuursteen ook zuinig in productie, plaatsing en dagelijks gebruik.

LEES MEER