Fiboburo Accountancy
G&V
KBC

AGENDA

22/03/2021 Opleiding hanteren kleine blusmiddelen (4u) maandag 22 maart 2021
29/03/2021 08:00 tot 12:00 Bijscholing opleiding EHBO (4u)
TERUG NAAR OVERZICHT
EEN STAP RICHTING DE BINNENVAART

EEN STAP RICHTING DE BINNENVAART

Voorstelling / Gemaakt op dinsdag 1 december 2020

MULTIMODAAL VERVOER ALS EERSTE KEUZE

Concordia Textiles, opgericht in 1925, heeft bijna een eeuw expertise in de fabricage en afwerking van textiel. In een joint venture met PurFi Manufacturing trekken zij voluit de kaart van de circulaire economie. Met dit partnership willen ze een wereldwijd bereik realiseren door textielafval om te zetten in vezels die in alle opzichten gelijk of superieur zijn aan nieuwe materialen. Weldra komen de eerste containers met textielafval aan in de Haven van Antwerpen. PurFi Manufacturing besliste direct om hiervoor beroep te doen op de binnenvaart.

CIJFERS VERTAALD IN CONCRETE VOORDELEN
Bij vervoer over de weg zou de drukke E17 belast worden met maar liefst 700 containers. Versus een multimodale aanpak: het textielafval (een grondstof voor Purfi Manufacturing) van deze 700 maritieme containers wordt vanuit Azië in Antwerpen aangeleverd en daarna via de lichter tot River Terminal Wielsbeke gebracht. De laatste 8 kilometer tot Waregem gaan via de weg. De businesscase leverde indrukwekkende cijfers op: vergeleken met het wegtransport, kan naast een CO2-besparing van 76 % op jaarbasis, een wegkilometerreductie van 92% gerealiseerd worden. De kostenbesparing bedraagt 17%.

BENIEUWD NAAR CONCRETE OPPORTUNITEITEN VOOR UW BEDRIJF?
Contacteer Barbara Peene: barbara.peene@pomwvl.be.
Info en voorwaarden: www.pomwvl.be/modalshift.

Gerelateerd nieuws

Gezonde en lekkere lunch met Cotton Kitchen

Gezonde en lekkere lunch met Cotton Kitchen

Voorstelling / Gemaakt op maandag 18 januari 2021

Sinds begin november is Cotton Kitchen gevestigd in Cotton Park, Spinnerijstraat 103.

Cotton Kitchen wil een gezonde & lekkere keuken brengen waar de mensen uit de buurt snel kunnen binnen springen.
Dagelijks hebben ze een wisselende lunch aan 10€, die warm kan meegenomen worden. Verder hebben ze ook een warme soep, assortiment aan boterhammen & salades, een assortiment aan bereide gerechtjes, die de gasten s’avonds kunnen opwarmen.

Ze posten vrij veel op sociale media met een update van de gerechtjes, maar sturen ook wekelijks een mailing rond met een update van de gerechten & lunch. Bekijk de website via https://cottonkitchen.be en volg hen op Instagram @cotton_kitchenkortrijk

LEES MEER
Groepsaankoop elektrische laadpalen

Groepsaankoop elektrische laadpalen

Voorstelling / Gemaakt op maandag 11 januari 2021

In Vlaanderen rijden ongeveer 3,7 miljoen voertuigen rond, samen goed voor jaarlijks 56,4 miljard kilometer en 16 miljoen ton CO2-uitstoot. Vele bedrijven hebben als  uitdaging om efficiënter en duurzamer met energie om te gaan. Elektrisch rijden past in dat verhaal, want daarmee kan de CO2-uitstoot gevoelig beperkt worden. Daarom bieden wij een groepsaankoop Elektrische laadpalen aan, zo bouwen we aan een netwerk op de zone waarbinnen elektrische wagens van personeel en bezoekers vlot kunnen geladen worden. 

LEES MEER