AGENDA

TERUG NAAR OVERZICHT
Oproep circulair water - Subsidie voor samenwerkingen die waterbeschikbaarheid verhogen!

Oproep circulair water - Subsidie voor samenwerkingen die waterbeschikbaarheid verhogen!

Mededelingen / Gemaakt op woensdag 3 mei 2023

Oproep circulair water - Subsidie voor samenwerkingen die waterbeschikbaarheid verhogen!

Gerelateerd nieuws

Harelbeekse Altachem is rolmodel voor de West-Vlaamse maakindustrie.

Harelbeekse Altachem is rolmodel voor de West-Vlaamse maakindustrie.

Mededelingen / Gemaakt op donderdag 9 februari 2023

Minister Jo Brouns heeft dinsdagavond de prestigieuze Factory of the Future award uitgereikt. Deze award van Agoria en Sirris erkent bedrijven in de maakindustrie die toekomstgericht zijn en die de meest geavanceerde digitale technologieën gebruiken om intelligente en duurzame processen te implementeren. Sinds 2015 kregen 50 bedrijven uit uiteenlopende sectoren dit Factory of the Future label. Het Harelbeekse bedrijf Altachem is dit jaar ook de enige West-Vlaamse laureaat.

Altachem, gevestigd in Harelbeke en sinds 2011 een dochteronderneming van de LINDAL Groep, is gespecialiseerd in de productie van hogedrukventielen, -pistolen en professionele siliconespuiten, werd gelauwerd voor de continue technologische innovaties en transformaties in zijn productiesite in Harelbeke.

De Factory of the Future award is een prijs die sinds 2015 jaarlijks wordt uitgereikt aan de meestbelovende technologisch ondersteunde en toekomstgerichte bedrijven uit de maakindustrie die in België gevestigd zijn. Dit initiatief van Agoria, Sirris en de industriefederaties essenscia (chemie en life sciences), Fedustria (textiel, hout en meubel) en Fevia Vlaanderen (voeding), zet de meest vooruitstrevende productiebedrijven in Vlaanderen in de kijker.

Sinds 2015 kregen 50 bedrijven uit uiteenlopende sectoren dit Factory of the Future label, dat gedurende 3 jaar geldig blijft. Dit jaar mocht Altachem als enige West-Vlaamse laureaat deze prestigieuze award mee naar Harelbeke nemen. Het verkeert daarbij in mooi gezelschap van 7 andere toonaangevende West-Vlaamse innovatieve bedrijven die eerder deze erkenning kregen, zoals Daikin Europe, Sioen Industries, Stas uit  Waregem en Vandemoortele uit Izegem.

Zeven transformaties
Om de status van Factory of the Future te verkrijgen moest Altachem voldoen aan verschillende criteria die in het programma ‘7 Transformaties’ zijn vastgelegd. Zo bewees Altachem dat het gebruik maakt van geavanceerde productietechnologieën, smart manufacturing en dat het een digitale en milieugerichte fabriek is. Daarnaast kon Altachem overtuigend bewijzen dat zij een mensgerichte organisatie is met netwerkrelaties en geïntegreerde engineering in hun processen.

Veel factoren werden naar voor gebracht om te voldoen aan de criteria die de auditors zochten, zoals investeringen in assemblagemachines voor een betrouwbare productie, een ERP-systeem voor het effectief uitvoeren van essentiële processen en AGV’s (Automatic Guided Vehicles) om de productie-efficiëntie te bevorderen.

Commentaar uit eigen huis
De prestigieuze erkenning zorgt voor grote blijdschap binnenshuis. Zegt Jean-Marie Poppe, managing director van Altachem: “Deze prijs is een erkenning van de innovatieve processen die de afgelopen jaren in onze fabriek zijn geïmplementeerd”, aldus Poppe. “Het is ook een erkenning van het harde werk dat ons team dagelijks verricht om onze klanten de best mogelijke service te bieden.”

De prijs richt zich niet alleen op innovatieve technologieën, maar heeft criteria rond de relaties die zijn ontwikkeld met partners en medewerkers. Altachem onderkent het belang hiervan door sterke netwerkrelaties te onderhouden met leveranciers en klanten. Voor medewerkers zijn er initiatieven zoals Altafit!, het gezondheidsbeleid dat zich richt op het bevorderen van een gezonde levensstijl en het ‘Be The Change’ programma van Agoria dat de medewerkers en het bedrijf klaar maakt voor het werk van de toekomst.

“Deze prijs getuigt van onze continue verbeteringsmentaliteit met als doel het streven naar uitmuntendheid”, aldus Wouter Van haute, operations manager bij Altachem. “We hebben intern een productie-ecosysteem gecreëerd met als doel een constant hoog niveau van communicatie en efficiëntie. We zijn trots op deze erkenning maar zullen ook in de toekomst blijven innoveren om onze klanten een topservice te blijven leveren.”

LEES MEER
Nieuwjaarsreceptie ondernemen!

Nieuwjaarsreceptie ondernemen!

Mededelingen / Gemaakt op donderdag 8 december 2022

Stad Harelbeke, Handelscomité Harelbeke en UNIZO Leiekracht nodigen jullie graag uit op:
De nieuwjaarsreceptie ondernemen op donderdag 19 januari 2023.

Afspraak vanaf 19:30 uur in Snowball (Evolis 104) voor een inspirerende toelichting van Jacques Vermeire en een netwerkmomentje.

Inschrijven is gratis, maar verplicht en kan tot en met 12 januari 2023 of tot het aantal plaatsen volzet is.
Programma
19u30  Ontvangst
20u15  Welkomstwoord door Alexandra Vanhuyse, Snowball
20u25  Welkomstwoord door Kathleen Duchi, schepen van economie
20u35  Inspirerende toelichting door Jacques Vermeire
21u15  Netwerkreceptie

Inschrijven!

LEES MEER